Prohibir l’entrada de tots els cotxes a les grans ciutats

La nostra veïna França té un pla  centrat a la ciutat de París: volen plantar cara al fum dels vehicles. Si tot surt com volen, a partir de setembre de 2014 no podran circular per París els cotxes de més de 17 anys, els camions o autobusos de més de 18 anys ni les motos de més de 10 anys.

Crec que és una mesura antisocial, per dir-ho de forma suau,  beneficia a la potent indústria automobilística Francesa, mentre el ciutadà  que no té diners per comprar un cotxe nou, a més de no ajudar-lo en res, ja no li permetran ni tan sols desplaçar-se amb cotxe. Que prohibeixin l’entrada de tots els cotxes a les grans ciutats i millorin el transport públic.

compra venta coches Barcelona
compra venta coches Barcelona

La Comissió Europea acaba d’anunciar un pla ambiciós (no vinculant de moment), per reduir les emissions de carboni generades pel transport en un 60% d’aquí a 2050. Entre les mesures proposades està la de prohibir l’entrada de vehicles de gasoil i benzina a les ciutats. La comissió veu en la unificació de les polítiques de transport dels països membres la clau per aconseguir-ho, la qual cosa, i al meu entendre és complicat, ja que és difícil que tots els països donin un vistiplau una mesura tan ambiciosa, i alhora amb tantes controvèrsies.

Els objectius presentats en el comunicat de premsa proposen a més:
– acabar amb els automòbils de combustible clàssic a les ciutats, esperem que els cotxes elèctrics baixin de preu i que el transport públic millori.
– aconseguir que el 40% del combustible d’aviació sigui sostenible i de baixes emissions de carboni, personalment no veig aquesta mesura traumàtica.
– aconseguir una reducció del 40% de les emissions del transport marítim, no és una mesura complicada en cap aspecte.
– aconseguir una transferència del 50% del transport per carretera al ferroviari i per via fluvial en distàncies mitjanes interurbanes, tant per a passatgers com per a mercaderies. Aquesta mesura perquè no sigui un fracàs, s’ha de començar ja mateix, i no només en l’àmbit d’infraestructures, sinó també s’ha de  canviar, modificar i reeducar els aspectes personals i els costums dels ciutadans.

http://compraventacochesbarcelona.es/
compra venta coches Barcelona

El vicepresident de la comissió, ha volgut deixar clar que en cap moment es busca reduir la mobilitat, sinó transformar-la.
Aquesta afirmació és clarament falsa. Perquè Europa pugui ser competitiva al món, pel creixement econòmic, la creació d’ocupació i la qualitat de vida diària de la població, és vital comptar amb sistemes de transport competitius.

Com era d’esperar, el Govern britànic ha estat el primer a sortir en contra del pla… com sempre marcant distància amb la Unió Europea.

Per al grup verd europeu en canvi, com era d’esperar, aquest pla és massa conservador, encara voldrien portar-ho  més lluny…. jo també penso com ells, el que em preocupa són els danys col·laterals en un moment tan complicat com l’actual.

Què penses sobre el pla? Ho veus possible o per contra es queda curt? Penses que pot ser antisocial? Creus que pot encarir el desplaçament de les persones amb menys recursos i provocar que la mobilitat arribi a ser un luxe?

Joan Puyol      compra venta coches Barcelona

 

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *