“LATIN GERENT” una espècie sense catalogar per zoòlegs.

Fa alguns anys, en una sobretaula al maremàgnum amb el meu col·lega Pere, va aparèixer la figura del ‘latin gerent’, una espècie sense catalogar encara per zoòlegs, naturalistes i consultors que existeix de forma clarament diferenciada a les nostres empreses. Acostumats a viure les organitzacions des del prisma anglosaxó, aquesta tan comuna espècie havia passat desapercebuda als compra venta coches Barcelonaexperts ulls dels especialistes.

‘Latin gerent’: Ardent vertebrat empresarial inclinat a la promoció dels seus projectes a través d’altres vertebrats als quals s’obstina a anomenar-los col·laboradors.

Igual que el seu homòleg, el ‘latin lover’, li agrada buscar en tots els racons del seu hàbitat preses assequibles al seu insaciable apetit seductor. Comparteix amb el gerent d’origen anglosaxó el mateix hàbitat natural: l’empresa. A diferència d’aquest, que fonamentalment busca la gratificació en el resultat o benefici , el ‘latin gerent’ la busca en el estatus i l’admiració. Espècie de conducta que tendeix a agrupar-se, es deixarà influir molt més per les relacions informals que per les formals.
compra venta coches Barcelona
Tolera malament les reunions, la planificació, la puntualitat i el llarg termini. Per contra, l’atreuen els “corrillos”, prendre’s un cafè de màquina mirant al “tendido”, els dinars de treball i les trobades casuals. Estima els negocis d’oportunitat improvisats aprofitant contactes i relacions; buscarà sempre ajudar i ser ajudat com a forma d’enfortir els seus vincles. Com vaig escoltar una vegada, “tu vals el que val la teva agenda”.

Es pot considerar com a subespècie de gerent en la mesura en què aparenta conducta directiva o executiva. La diferència fonamental radica en els seus objectius i en la visibilitat d’aquests. El coqueteig comercial és la seva principal eina, una llatina tendència a buscar auditori, focus o càmera enfront dels quals desplega una inacabable energia i convicció.
compra venta coches Barcelona
Aquest es el patró de la seva conducta, principalment dels mascles de l’espècie, el fet d’aparentar modèstia, sentit de l’humor, complicitat i “campechanía”, sempre amanida amb l’aparença d’una agenda a punt d’esclatar. Molts d’ells sofreixen el mal de la “neciesa” i, últimament, s’agrupen com amb grups de “queixolics”, sofreixen el mal de l’ego i els pots reconèixer per la seva expressió recurrent de “cuandopaseestacrisis”.

Si l’observes en camp obert, o sigui, en els aeroports, és on millor es reconeixen les característiques diferencials de la subespècie: major volum al parlar en relació directa al prestigi del contingut i/o interlocutor, ostentació de marques en rellotge, cartera, ordinador, telèfon…

Però on la conducta acompra venta coches Barcelonaeroportuària és inequívocament diferencial és en els seus moviments oculars: la mirada en “barrido”constant a la recerca d’altres membres de la seva espècie amb els qui, previ efusiu “palmoteo”, mostrarà tota la simptomatologia amb converses com: “i a mi què em vas a dir?”, “això solament s’arregla si…”, o el més freqüent: “si em deixessin a mi, ho solucionava en dos dies”.

Sorprèn, en ocasions, una tendència a voler camuflar-se com un gerent europeu sense més, llegint el “Financial times”, abstraient-se en l’ordinador, l’iPhone o la tableta. És en aquestes ocasions en les quals un observador poc experimentat pot confondre l’espècie. Solament hi haurà una manera de descobrir-ho.
compra venta coches Barcelona
No endevines quina? Exacte. Fins en aquestes senzilles conductes se’l reconeix. L’ostentació és la seva malaltia i inequívocament ha nascut per seduir.

Joan Puyol    Vender mi coche Barcelona
Ejecutivo de ventas-Empresario-Blogger. Contacta amb Joan aquí

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *