La perfecció no existeix i no és desitjable. Assumeix riscos!

La perfecció no existeix i no és desitjable. Assumeix riscos! “La perfecció no existeix i no és desitjable. Assumeix riscos” és una frase que acostumo a dir als meus col·laboradors quan triguen massa a posar alguna cosa en marxa, sota l’excusa que encara no està tot “lligat i ben lligat”.

compra venta coches barcelona; compra venta coches tarragona
compra venta coches Barcelona

Tinc la sensació què el perfeccionisme està encobrint una por, que no és més que una excusa nascuda de la correcció política, per evitar engegar tot el que podria fracassar, o sigui, TOT.

Per començar, crec que la perfecció no existeix. L’actitud perfeccionista sí ha d’existir: fer les coses bé és més necessari avui que mai.

Sembla que a Catalunya assumir riscos no està ben vist. És un tema cultural. En altres països, assumir riscos està vist com alguna cosa important, necessària, gairebé un acte heroic. De tota manera, sigui en la cultura que sigui, el fet d’intentar alguna cosa, arriscar-se, implica sempre necessàriament alliberar-se de les cadenes de tot el que has après, i acceptar l’error com a base del coneixement humà.

compra venta coches barcelona; compra venta coches tarragona
compra venta coches Barcelona

Com deia George Clooney: “Tots els qui han construït un imperi han passat alguna vegada per això: l’acomiadament”. No hauria de fer-nos por, en cap concepte, haver d’enfrontar-nos a un món que està ‘trencat’. Tot està trencat, no passa res. I nosaltres, com a éssers humans, tenim l’obligació d’estimar “el que és” tal com és.

compra venta coches Barcelona;compra venta coches Tarragona
Compra venta coches barcelona;

Si acceptem aquesta premissa, la que tot està trencat, i ho mirem des d’aquest prisma, l’ansietat desapareix, la por es dilueix. Intentar coses no perfectes es torna alguna cosa natural. És fonamental que ens enamorem del trencat; el trencat és l’altre. El trencat som, fins i tot, nosaltres. La perfecció no solament no existeix, ni tan sols és desitjable. Per tant, neguem el perfeccionisme quan es presenta de forma arquetípica, quan solament amaga la seva intenció de mantenir a ratlla l’entusiasme. Neguem el perfeccionisme com a manera de detenir l’avanç de la joventut. Arrisquem-nos!, intentem!, fem!. Sabent que fer-ho comporta el risc de perdre, coneixent que podem equivocar-nos. Entenent que gens, almenys al principi, pot ser perfecte.

“L’home amb seny s’emmotlla a la realitat; el boig, intenta emmotllar la realitat al que ell creu. Per tant, tot el progrés de l’home dependrà sempre dels homes bojos.”

Joan Puyol   compra venta coches Barcelona

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *