La ‘Egolitis’

La ‘egolitis’, és una malaltia inflamatòria crònica de l’EGO, afecta la pròpia imatge, portant a la persona afectada a creure’s en tot moment immune a la culpa i en plena possessió de la raó. Produeix lesions escamoses i inflamades respecte a la percepció dels altres, amb una àmplia variabilitat clínica i evolutiva.

vender mi coche segunda manoNo és contagiosa, encara que sí pot ser hereditària. S’observa amb la mateixa prevalença en homes i dones. Respecte a les seves causes, se sap que el motiu que la desencadenant prové de la incapacitat de reconèixer un error. Va acompanyada d’una velocitat de reacció anormalment alta davant un incompliment en el moment de justificar-se i donar excuses. Sense causa única, apareix en individus amb predisposició genètica a patir-la, podent ser desencadenada o exacerbada per diversos factors ambientals.

La simptomatologia del ‘egolitic’ es presenta en tres fases o nivells de gravetat, totes elles amb estratègies orientades a lliurar-se de tota culpa.

Fase 1: La Intenció. Se salva qualsevol incompliment a partir d’una rotunda fonamentació en la intenció. Un exemple: quan arriba l’afectat amb 30 minuts de retard a la seva cita. Característica frase: “Arribo tard, però és que, quan anava a sortir, m’ha trucat el Pere; no obstant això, la meva intenció era arribar a l’hora”.

Per al pacient qCompra venta coches Barcelonaueda clar que no és impuntual doncs la seva intenció era arribar a l’hora convinguda, per la qual cosa no és en absolut responsable de l’incompliment. “Jutgem als altres per les seves accions i a nosaltres mateixos per les nostres intencions”.

Hi ha la possibilitat que amb aquest tipus de raonaments l’interlocutor sa no se senti compensat i reclami. En aquest cas s’agreuja la ‘egolitis’ entrant en la següent etapa.

Fase 2: L’excepció. Davant la insistència del subjecte sa, i el seu expressat malestar amb el retard, apareix aquella justificació: “Normalment arribo a temps; ha estat un cas esporàdic”.

Apel·lar a l’excepció novament redimeix de culpa i responsabilitat. En aquest cas, ve la frase: “Tu no t’equivoques mai?”. Expressar que no és la conducta habitual novament desculpabilitza i l’allibera de tota responsabilitat. Serenament, expressarà l’afectat, sigui o no cert, que és una excepció, per la qual cosa no és responsable ni molt menys culpable.

La resistència de l’interlocutor per acceptar com eximents els dos nivells anteriors portarà a l’últim i definitiu pas.

compra venta coches BarcelonaFase 3: La Personalització. S’expressa a través de l’expressió airada: “Cal veure com ets. Si arribo a saber que et molesta tant esperar una estona”. Arribat a aquest extrem, és molt possible que el malalt comparteixi amb altres persones la següent qüestió: “No vegis com es posa per esperar, o no?”. Una vegada més el malalt de ‘egolitis’ projectarà cap a fora i repel·lirà impecablement tot reconeixement de falta per la seva banda, error o responsabilitat enfront de l’incompliment.

Fins al moment, no es coneix ni vacuna ni tractament, encara que hi ha fundades esperances en el treball amb cèl·lules mare.

Joan Puyol    Vender mi coche Barcelona
Ejecutivo de ventas-Empresario-Blogger. Contacta amb Joan aquí

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *