Horaris de semiesclavitud

És raonable tenir jornades laborals d’entre 10 i 14 hores? És raonable treballar els caps de setmana? Possiblement no, excepte en moments molt puntuals de temps. Però, la veritat és que allargar la jornada laboral, o treballar els caps de setmana, són vicis molt estesos a Catalunya i concretament a Barcelona que és la ciutat que jo conec més professionals.

compra venta coches BarcelonaUn amic, m’explicava fa algun temps que portava tres anys anant a l’oficina TOTS els dissabtes i quasi tots els diumenges (inclosos els d’agost, ell no es permetia el luxe d’agafar més de 10 dies de vacances a l’any…). Els que no feien el mateix no eren més que una colla de ganduls sense compromís, mala gent… Per cert, l’empresa ni tan sols era seva, és cap de vendes d’un concessionari de cotxes important. Què ha estat de la seva vida? Fa molt que no coincideixo amb ell (no té temps…), però pel que m’expliquen alguns amics comuns, la seva vida personal és simplement nul·la, separacions traumàtiques, estrès crònic i una gran úlcera…
compra venta coches Barcelona
Què pot portar a una persona a realitzar aquest tipus d’esforços? Se m’ocorren algunes raons: el desig d’obtenir resultats, l’ambició desmesurada, la por a perdre el lloc de treball, les pressions dels superiors, les pressions dels iguals, la cultura organitzativa…

Crec que per a alguns el treball s’ha tornat en una espècie de càstig diví que els obliga a postergar la felicitat fins a la jubilació. El pitjor de la situació és que moltes vegades ni s’aconsegueix l’èxit, ni els diners, ni la felicitat, ni res… de res.

Vides destrossades per una suposada felicitat postergada…
compra venta coches Barcelona
Si portes molt temps amb horaris excessius i/o ambients laborals altament competitius pots arribar a cremar-te “burnout”. Els símptomes són perdre interès, tenir problemes de salut i irritabilitat, sentir-se esgotat, deprimit i incapaç de fer el treball diari.

Penso que les jornades excessives són un dels detonants de l’estrès crònic i baix rendiment. Evita els horaris de semiesclavitud, si no els pots evitar, proposa’t fer aquest horari només per un temps puntual i determinat. Si l’horari persisteix i és inevitable et recomano que no prenguis cap decisió precipitada. Jo penso que és preferible un treball dolent a no tenir-ne cap.

Contacta amb nosaltres, som CLUB EMPRENEDORS BARCELONA, et presentarem inversors per finançar el teu projecte, alternatives, possibilitats, propostes, solucions per sortir, amb responsabilitat i seny de la teva actual situació.

Joan Puyol   CLUB EMPRENEDORS BARCELONA

Joan PuyolEjecutivo de ventas-Empresario-Blogger

Para más información sobre mi click aquí.

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *