Horaris de semiesclavitud -SEGONA PART-

El món es divideix en dues meitats: els que fan un horari de 9.00h a 17.00h i els que el seu horari per fer negocis està obert a tota hora, pensa en els països asiàtics.
VENDER MI COCHE BARCELONA
Crec que els països asiàtics arribaran a occident en forma de “tsunami”, i sen portaran pel davant les jornades de treball amb hora d’inici i final. Penso que en un planeta globalitzat i altament connectat, no deixa espai per als negocis que obren o tanquen les seves portes en funció d’un rellotge.

¿Ets un militant de la teva jornada de 9.00h a 17.00h? ¿Et connectes a les 9:00h i només en hores laborals i desconnectes a les 18.00? Malgrat que portis el teu mega mòbil, pc, tablet,… ¿t’agraden els missatges que informen que estàs fora de l’oficina? ¿Ets categòric en això que els teus clients s’ajustin al teu horari?.
Si la resposta és sí, formes part d’aquesta considerable, encara que minvant, espècie coneguda com OOO (out of office). Si és no, tens el carnet de soci i ets membre de ple dret del grup, en ràpid creixement, de l’espècie dels OAH (open all hours).
VENDER MI COCHE BARCELONA
Penso que les empreses utilitzaran els seus horaris laborals com una nova arma per competir en els negocis, la jornada laboral es convertirà en un nou camp de batalla, que només enfrontarà a consultors de Recursos Humans contra CEOs (màxima autoritat de la gestió i direcció),  o sindicats contra ministres de treball. Els continents competiran per la supremacia moral, i també econòmica, en el debat del treball versus descans.

La gran legió de OOO (out of office) es troben a Alemanya, França, Suïssa, Regne Unit,…

L’altra espècie, els OAH (open all hours), viuen en la seva majoria a Àsia. Les economies depenen cada vegada més de Corea del Sud, Taiwan i Singapur (logística, muntatge final, transport…), i això fa que els horaris de treball d’aquests països comencin a tenir el seu impacte en els horaris laborals de Londres, París, Milà, Madrid, Barcelona, Nova York, …

VENDER MI COCHE BARCELONA

La facilitat en les comunicacions han suposat un enorme desafiament als horaris laborals. Crec que  ser un OAH (open all hours), no és sostenible a llarg termini, és clar que les economies desenvolupades a l’oest d’Istanbul, han  de trencar amb alguns dels seus benvolguts hàbits estrictes en els seus horaris laborals i vacances,  penso que aquestes economies han de  tornar-se més receptives.

Joan Puyol – Vender mi coche Barcelona.

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *