Elecció intel•ligent d’avui dia: Compartir i No Posseir. Benvinguts al Consum Col•laboratiu.

Avui dia els ciutadans s’estan connectant per consumir, educar-se, viatjar amb cotxe, finançar-se, comprar cotxes, vendre cotxes, etc. de manera conjunta i directa. El consum col·laboratiu és l’exemple més actual del valor que la web proporciona als consumidors. Crec que és una de les 10 idees que canviaran el món.compra venta coches Barcelona vender mi coche barcelona tasar mi coche quiero vender mi coche

Hi ha qui pensa que el capitalisme ha fet crack però a la pregunta de què ve després, com sempre, sorgeixen moltes respostes. De vegades, complementàries. De vegades, contraposades.

Hi ha un nou corrent que pensa que el capitalisme s’ha ofegat amb la seva insaciable set i, en conseqüència, proposa fórmules alternatives. Una de les més esteses és l’economia col·laborativa.

Aquesta proposta de model econòmic i social es basa en la fabricació digital (moviment maker i peer production), les finances peer to peer i el capital distribuït (mitjançant finançament en massa i préstecs peer to peer), el consum col·laboratiu i el coneixement obert.compra venta coches barcelona girona leida tarragona vender mi coche ocasion segunda mano tasar mi coche vender mi coche urgente

(moviment maker): El moviment maker és una comunitat d’entusiastes del “fes-ho tu mateix” que comparteixen les seves experiències per internet.
(peer production): quan el treball es realitza de forma col·laborativa.
(finançament en massa): “de l’anglès crowdfunding”, també denominat finançament col·lectiu o microfinanciació col·lectiva, és la cooperació col·lectiva, duta a terme per persones que realitzen una xarxa per aconseguir diners o altres recursos, es sol utilitzar Internet per finançar esforços i iniciatives d’altres persones o organitzacions. El Crowdfunding pot ser utilitzat per a molts propòsits, des d’artistes buscant suport dels seus seguidors, campanyes polítiques, finançament del naixement de companyies, compra venda d’un vehicle de forma col·lectiva o petits negocis.
(préstecs peer to peer): plataformes d’internet que posen en contacte prestadors i prestataris sense intervenció dels bancs.
(Peer to Peer): és una xarxa d’ordinadors, vull dir que molts pc’s estan connectats amb altres a qualsevol part del món. Serveix per a l’intercanvi d’arxius, com per exemple els programes per descarregar musica com ARES. Aquests programes són p2p i quan tu inicies alguna descàrrega, aquesta s’inicia des de un altre pc que té l’arxiu que tu vols.compra venta coches barcelona girona leida tarragona vender mi coche ocasion segunda mano tasar mi coche vender mi coche urgente
(Consum Col·laboratiu): és un moviment on l’accés és més important que la propietat. El Consum Col·laboratiu es pot definir com la manera tradicional de compartir, intercanviar, prestar, llogar i regalar redefinida a través de la tecnologia moderna i les comunitats, per exemple comprar un cotxe entre diverses persones o compartir l’ús d’un cotxe.

Alguns categoritzen aquest moviment com la 3ª revolució industrial.

Hi ha diverses comunitats globals i obertes que reuneixen a centenars d’empresaris, makers (productors), dissenyadors, investigadors, representants públics i altres ciutadans interessats a impulsar l’economia col·laborativa. Si t’interessa saber qui són aquestes comunitats puc facilitar-te els noms i com contactar amb aquestes comunitats actuals de Consum Col·laboratiu.

quiero vender mi coche de ocasion vender mi coche barcelona compra venta coches barcelona Lleida girona tarragona tasar mi cocheAquestes comunitats investiguen i comparteixen informació sobre projectes col·laboratius. El cor aquestes comunitats està a la Xarxa però, d’ençà que van néixer, els seus membres pensen que és imprescindible fomentar les xarxes socials de tota la vida: la trobada personal.

Ja estan organitzant reunions massives en diversos països d’Europa. En els dies vinents han decidit muntar-ho a lo gran. Volen mostrar que l’economia col·laborativa està guanyant pes en molts fronts.

Aquesta macroreunió tractarà sobre la confiança i la reputació online, el disseny obert i els makers( productors), la mobilitat compartida, l’educació oberta, les finances P2P (peer to peer) i fórmules per crear ciutats en les quals sigui més fàcil compartir béns i serveis.

Diverses empreses col·laboratives explicaran la seva experiència i alguns ponents parlaran de l’anomenat “BIG PICTURE”, el “big picture” és la visió universal de les coses, jo ho tradueixo com veure el panorama sencer o veure tot el quadre, amb això vull dquiero vender mi coche de ocasion vender mi coche barcelona compra venta coches barcelona Lleida girona tarragona tasar mi cocheir que no pots enfocar-te només els detalls.

També es farà una reflexió de les polítiques públiques que es poden aplicar per fer la ciutat més compartible i per afavorir aquestes conductes. Per exemple, ja s’està parlant d’espais d’aparcament a la ciutat específics per a cotxes compartits.

En aquest primer macro festival s’ha aplicat la seva fórmula magistral i ha estat organitzat de forma col·laborativa entre molts dels seus membres. S’han creat grups de treball connectats en xarxa i ho han anat muntant des de molts països. Els continguts han estat proposats i buscats pels membres de la comunitat. És un esdeveniment de cocreació”.

Si t’ha agradat el post i penses que és interessant reenvia’l!! i col·labora amb la difusió de l’economia col·laborativa

Pròximament la segona part de “Consum Col·laboratiu II”.

Joan Puyol    Vender mi coche Barcelona Ejecutivo de ventas-Empresario-Blogger. Contacta amb Joan aquí

 

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *