Deixeu al personal que treballi en pau!

COMPRA VENTA COCHES BARCELONARecordo que durant les meves primeres pràctiques estava desitjant que em convidessin a una reunió. Veia als meus companys dirigir-se amb les seves agendes cap a la sala de reunions i, quan després de l’últim, es tancava la porta, jo em deia: “Aviat estaré aquí dins tractant assumptes importants i resolent els problemes de l’empresa”.

Alguns anys i reunions després, crec que la majoria són un rotllo. Puc afirmar que, fins avui, he acudit a més reunions de les necessàries. Sí, a més de les necessàries, perquè la meitat tracten assumptes totalment irrellevants i, de l’altra meitat, un percentatge elevat no porten a cap lloc per estar mal estructurades i dirigides o per dur-se a terme a destemps.

Siguem seriosos. Em pot explicar algú per què serveix una reunió un dilluns a les 8:30 del matí? En teoria per organitzar i estructurar la setmana. Al meu entendre, per cabrejar al personal des de ben d’hora i reduir el seu rendiment, de per si mateix no gaire alt els dilluns al matí.

Per què serveixen les reunions dels divendres a última hora? Doncs, tret que siguin per destacar algun assoliment o uns bons resultats que animin i motivin, només serveixen perquè anem a prendre’ns la cervesa del divendres amb més ganes encara i perquè, després de la segona o tercera, comencem a “rajar” del cap amb més ímpetu que de costum.

Molts managers o directors dediquen gran part del seu temps a organitzar reunions amb l’únic objectiu de controlar el treball dels seus empleats, per camuflar les seves pròpies manques i per aparentar davant del seu equip, els seus empleats i/o superiors i justificar el seu temps i sou.

Referint-me en tot moment a reunions internes, no estic dient que totes siguin innecessàries. Considero que són fonamentals per compartir idees i punts de vista, per millorar la creativitat, establir objectius, exposar problemes i buscar solucions. No obstant això, crec que estan sobrevalorades i que, en la seva majoria, no serveixen perquè interrompen el treball i perquè destrueixen en lloc de crear.
COMPRA VENTA COCHES BARCELONA
Si us plau, managers del món, quan se us encengui la bombeta i cregueu que és moment per a una reunió, respireu profund, expliqueu fins a deu i deixeu que la idea surti plàcidament de la vostra ment. Si passat un temps, la idea torna, respireu profund de nou, expliqueu fins a vint, i així successivament fins que la idea realment desaparegui. De debò, tot seguirà funcionant bé. No se us necessita tant com creeu, ni a vosaltres, ni a les vostres reunions. Si la idea persisteix, llavors ens ho plantegem de debò.
Mireu, el tema és simple. Abans de convocar-la, pregunteu-vos: Tenim una bona raó per fer-la? Traurem alguna cosa positiva per l’empresa? Serà productiva aquesta reunió? Si la resposta és amb tota honestedat sí, és necessària per a la companyia o el projecte, llavors endavant amb la reunió.

Si, per contra, la resposta és no i només esteu avorrits, no voleu treballar molt aquest dia o, simplement, voleu aparentar, truqueu a la vostra mare per dir-li quant la voleu o aneu a prendre unes canyes, però deixeu al personal que treballi en pau!

Joan Puyol   -Vender mi coche Barcelona-

Publicado por

CARS&BUSINESS BARCELONA

Joan Puyol. "Empresari - Blogger"

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *